|
 |
 |
|
Toplam Forum: 69
*** Toplam Konu: 30100
*** Toplam Mesaj: 148193 |
|
|
|
|
|
Gönderen |
|
|
|
1041 Mesaj -
|
|
|
YEMEK YAPARKEN DÝKKAT EDÝLMESÝ GEREKEN PÜF NOKTALAR
Köftenin Daha Lezzetli Olmasý Ýçin
Yapacaðýnýz köftenin daha lezzetli olmasýný istiyorsanýz; Köftenin içine katacaðýnýz bayatlamýþ ekmeði yumuþatmak için suda ýslatmayýn. Bunun yerine eðer varsa bayat ekmekleri et suyuna koyun. Et suyunda ýslanmýþ ekmekler köftenizi çok daha lezzetli kýlacaktýr.
Etleri Yumuþatmak Ýçin
Limon suyu etleri yumuþatýr. Sert etler bile limon suyu ilave edilerek piþirilirse hem yumuþak ve lezzetli olur, hem de çabuk piþer. Bir diðer yol ise yoðurtla terbiye etmektir.
Ekmeðin Küflenmemesi Ýçin
Ekmeðin küflenmemesi için ekmek kutusuna koyarýz. Ancak buna raðmen ekmeðin küflenmesi çok olur. Bunu önlemek için de yapýlacak en iyi þey tuza baþvurmaktýr. Bundan böyle ekmek kutusuna artan ekmeðinizi koyarken ufak bir kabýn içine tuz koymayý da ihmal etmeyin.
Salataya Doðranacak Soðan
Salataya doðrayacaðýnýz soðaný bir süre buzlukta bekletmenizi tavsiye ederiz. Bu sayede hem doðrarken gözünüz yanmaz, hem soðan kolay dilimlenir, hem de daha parlak görünüþlü olur.
Et Piþmiyor mu?
Sert etleri çabuk piþirmek için tencereye bir parça ekmek atýn. Göreceksiniz ki, iþiniz son derece kolaylaþacak.
Etler Çok Sertse
Piþireceðiniz parça et sertse, daha önceden sirke ve zeytinyaðýyla ovarak bir gece, bütün gece olma bile, hiç olmazsa birkaç saat bekletmenizde yarar vardýr.
Þekerlenen Reçeller
Bu durumdaki reçeli tencereye doldurun, her kilosu için iki limondan elde ettiðiniz limon suyunu ilave edin ve bir taþým kaynatýn, reçeliniz normale dönecektir.
Lezzetli Çay Nasýl Demlenir
Çoðumuzda, çay ne kadar çok demlenirse, tadýnýn o kadar iyi olacaðýna dair bir hüküm vardýr. Bu tamamen yanlýþtýr. Çayýn uzun süre demlenmesi, içindeki bazý maddelerin oranýný deðiþtirecek, bu da çayýn tadýný etkileyecektir. Çayýnýzý en fazla 10 dakika demleyin, o zaman çayýnýz daha lezzetli olacaktýr.
Balýðý Kurulayýn
Çarþýdan büyük bir titizlikle seçerek aldýðýnýz balýklarý kýzartmak üzere yýkadýktan sonra kurulamanýzda fayda vardýr. Bu suretle una ve yumurtaya daha iyi bulanmalarýný saðlamýþ olursunuz.
Böreði Bekletmek Gerek
Yapacaðýnýz böreðin, lezzetli olmasý ve kývamýnda piþmesini istiyorsanýz, ateþe koymadan önce birkaç saat bekletin. Usta aþçýlar, aslýnda buzdolabýnda bir gece bekletmenin daha iyi olduðunu söyler.
Eti Çabuk Piþirmek
Etli yemeklerinizin daha çabuk piþmesini istiyorsanýz, içine biraz sirke katýn. Hem daha çabuk piþer, hem daha lezzetli olur.
Lezzetli Yoðurt
Yoðurt yapacaðýnýz sütü kaynamaya baþladýktan sonra beþ dakika süre ile büyük bir kaþýkla havalandýrarak kaynatýrsanýz daha lezzetli yoðurt elde edersiniz.
Bekletilen Yiyecekler
Ýmalat ve saklanma esnasýnda gerekli saðlýk kurallarýna riayet edilmediðinden gýdalara yerleþen bazý mikroplar günlük hayatýmýzda sýk rastlanabilen zehirlenmelere sebeb olabilmektedir. Genellikle süt, peynir, tereyaðý, et, sucuk, dondurma ile uzun müddet bekleyen yaþ pasta, yumurta ve yumurtalý yiyecekler, bunlar arasýnda sayýlabilecek belli baþlý riskli yiyecek maddeleridir. Gýda zehirlenmesini en mühim belirtisi, ishal, kusma ve ateþle baþlar. Bu belirtiler karþýsýnda hemen doktara baþvurulmalýdýr.
Hamuru Düzgün Kesmek
Açtýðýnýz hamuru veya aldýðýnýz yufkayý düzgün yuvarlak þeklinde kesmek istiyorsanýz ya bir tencere kapaðýný veya alüminyum bir sahaný kullanabilirsiniz. Bunun yardýmýyla hamuru fazla bastýrmadan, ezip parçalamadan düzgün parçalar elde edebilirsiniz.
Patatesi Kýzartmadan Unlayýn
Patates kýzartmasýnýn kýtýr kýtýr, gevrek olmasýný istiyorsanýz, patatesleri una buladýktan sonra tavaya atmalýsýnýz. Patates pürenize de deðiþik bir koku vermek istiyorsanýz, içine bir miktar hindistan cevizi atýn. Tadýnýn çok deðiþtiðini göreceksiniz.
Yemeðe Yaðý Fazla Kaçýrýrsanýz
Yaðý fazla olan yemeðin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapaðýný kapatýn ki buharýyla birlikte yaðýný da çeksin. Böylece evinizdeki bayat ekmekleri de deðerlendirmiþ olursunuz.
Yemeðin Tuzu Fazla Kaçtýysa
Piþirirken yemeðinizin tuzunun fazla olduðunu düþünürseniz içine soyulmuþ patates koyabilirsiniz.
Maydanozu Naylon Kutuya Atýn
Çarþýdan, pazardan aldýðýnýz maydonozlarýnýzý, dereotunuzu uzun zaman dolabýnýzda bozulmadan, sararmadan saklamanýn yolunu biliyor musunuz? Bunun için maydonoz ve dereotunu önce güzelce yýkayýn. Temiz bir peçeteyle sarýp iyice kurulayýn. Temiz kapaklý bir naylon kutuya koyup buzdolabýna kaldýrýn. Uzun müddet bozulmadan kaldýðýný göreceksiniz.
Buzluktan Çýkarýlan Kýymaya Yapýþan Kaðýt Nasýl Çýkartýlýr
Buzluktan çýkarýlan kýyma, genellikle kaðýdýna yapýþýr. Kaðýdý zorlamadan çýkartmanýn da formülü var. Kaðýda sarýlý olan kýymayý, kýsa bir süre soðuk suyun altýnda tutun. Kaðýt yýrtýlýnca da kýymayý böylece bir naylon torbaya koyun. Kýyma biraz ýsýnýnca kaðýt çýkacaktýr.
Tabaklardaki Çatlaklar
Yemek takýmýnýzdaki tabaklarda oluþan küçük çatlaklar nedeniyle kýrýlmalarýndan ve takýmýn bozulmasýndan korkuyorsanýz; tabaðý bir tencereye koyun ve aðzýna kadar süt ile doldurun. Çok kýsýk ateþte 45 dakika kaynatýn ve soðumaya býrakýn. Çatlaklardan eser kalmayacak. Ayný iþlemi bütün porselen objeleriniz için kullanabilirsiniz.
Tavuðun Lezzeti
Yapacaðýnýz tavuk yemeðini daha lezzetli kýlmak mümkün. Tavuk etlerini birkaç saat sütün içinde bekletin. Etler hem daha yumuþak, hem de daha leziz olacaktýr.
Kuruyan Kahveler
Türk kahvesini, tazeliðini ve kokusunu kaybetmemesi için paketi kavanoza boþalttýktan sonra içine 2-3 tane kesme þeker atýn. Böylelikle kahve, bitinceye tazeliðini koruyacaktýr.
Bisküviler Hep Taze
Bisküvi kutusuna koyacaðýnýz 1-2 adet kesme þeker, onlarýn tazeliðini sürekli tutacaktýr.
Annemizin Zeytinyaðlýlarý
Zeytinyaðlýlarýmýz annemizinki gibi hiç olmaz. Çünkü onlar gibi piþirirken herþeyi katarýz da, birkaç adet kesme þekeri katmak gelmez aklýmýza.
Mayonez Yaparken
Mayonez yaparken baþarýsýzlýða uðramamak için, yað ve yumurtanýn ayný ýsýda, oda sýcaklýðýnda olmasý gerekir.
Kek Yaparken
Kullanacaðýmýz yumurtalar oda sýcaklýðýnda olmalýdýr.
Sarmýsaklarý Kolayca Soyabilmek
Sarmýsaklarý ýlýk suda bekletip iki parmaðýnýzla þöyle bir sýkarsanýz çok kolay bir þekilde kabuklar çýkar.
Lezzetli Beþamel
Beþamelinizin çok daha lezzetli olmasýný istiyorsanýz, sütün içine soðaný doðrayýp, soðanýn tadýný alana kadar bekletin.
Lezzetli Soðan
Soðanýn daha lezzetli olmasýný istiyorsanýz, kavururken içine biraz þeker atýverin.
Yemek Piþirirken
Yemekleri piþirirken hemen tuzunu ve þekerini katmayýn. Çünkü bu katký maddeleri, yemeklerin piþmelerini geçiktirir.
Deniz Ürünlerini Seçerken
Balýðýn tazesi parlak gözlerinden, koyu kýrmýzý süzgeçlerinden anlaþýlýr. Bir de pullarý gevþek olmamalýdýr.
NOT: Önceki Listemizin aynidir.. Kücük bir calisma yaparken önceki liste kazaen silindi.. Haklarinizi Helâl ediniz.. SELÂM VE DUA iLE (acemi asciniz)
|
Gönderen: 06.12.2003 - 06:32 |
|
|
|
1071 Mesaj -
|
|
|
yaziyada Allah rahmet etsin:D Bunun ikiside yazilmisti ona ne oldu? Burayami eklediniz? Ben daha tam okuyamamistimda:D Kolay gelsin Size.
|
Gönderen: 07.12.2003 - 01:41 |
|
|
|
2338 Mesaj -
|
|
|
uhehe o iste benim parmagim var Yanlislikla sey oldu yandi bitti kul oldu :D hakkinizi helal edin 
|
Gönderen: 07.12.2003 - 02:12 |
|
|
|
1041 Mesaj -
|
|
|
Ben de bilgilerin yararli olacagini düsünerek tekrarini yazdim
Yanlismi yaptim acaba
Selam ve Dua ile
|
Gönderen: 07.12.2003 - 02:17 |
|
|
 |
|
ALLAH RAZI OLSUN |
|
|
183 Mesaj -
|
|
|
Mesaj 1 kez düzenlendi. En son munazile tarafından, 10.10.2008 - 23:02 tarihinde.
|
Gönderen: 07.12.2003 - 02:26 |
|
|
|
621 Mesaj -
|
|
|
yaaaa ben bir körüm itiraf ediyorum. Niye ben buralari daha önce görmedim... cok faydali
|
Gönderen: 13.02.2004 - 20:42 |
|
|
|
608 Mesaj -
|
|
|
Gerçekten faydalý ve pratik bilgiler.Ýnsanýn hep aklýnda bulunmalý bazen çok iþe yarayabilir.Allah razý olsun......
|
Gönderen: 16.02.2004 - 00:56 |
|
|
|
15 Mesaj -
|
|
|
Alıntı Orijinali GoLGe
Ben de bilgilerin yararli olacagini düsünerek tekrarini yazdim
Yanlismi yaptim acaba
Selam ve Dua ile
|
Lutfen tekrarlarlardan sakinin ve kilit vurunnnn.:D
Aman Allahim bazi erkekler nelerde biliyormus vay vay vay
GoLGeeeeee sennnn haaaaa inanmiyorum ya
|
Gönderen: 16.02.2004 - 01:02 |
|
|
|
1118 Mesaj -
|
|
|
Ay kiymayin ya.
Ne güzel bilgiler, egal ya erkekten ha bayandan.
|
Gönderen: 16.02.2004 - 15:20 |
|
|
Şu an Yok üye ve 990 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
16977 üye ile 13.07.2024 - 12:50 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.
[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye] |
|
 |
|
Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve
afiyet dolu ömür dileriz:
abdege (50), erencan (48), cengizkursat (63), yorgun734 (35), fbozooglu (45), yolcu61 (51), malik01 (56), -gurbetgulu- (34), onur77 (49), EnSevgiliye (42), aliyucel7 (45), Lokman Hamitogl.. (48), deniz.yildizi (31), sevda sevgi (34), Fedaieken (63), mt8 (50), oscak (73), kadir100 (49), sitem06 (47), mihmander61 (44), temelç (38), samsunlu_kiz55 (36), akin2157 (34), litropi (46), BURUC (43), macahelli (52), nusred (50), NuMaN_66 (50), üzyr (56), sevda12 (44), kadiri (56), Gurbetgülü (34), hüseyin (45), yorgun (35), ersmer (46), enfalfirat (34), Diyaribekirli (42), turabi (48), Enes_Bin_Maliki (56), tuba4 (35), ahdedem (46), omesut (57), avukat (54), seyuse (44), alemci (37), nuraynur (46), cezayir_menekse.. (37), radyomercan (38), imaslak (48), fersat (66), mirisu (42), özgenur12 (51), turel (41), sramazan (40), seyit94 (52), MuSaB_66 (50), yusuf681970 (55), dilnet (49), taxi (36), muratyildirim (53), pasagonul (51) |
|
|
|
 |
|