|
|
|
|
Toplam Forum: 69
*** Toplam Konu: 30100
*** Toplam Mesaj: 148193 |
|
|
|
|
|
Gönderen |
|
|
|
|
... |
|
|
56 Mesaj -
|
|
|
Ey ehli Mutfak...
tavuklu (hindilide olabilir) pilav nasil pisirilir
|
Gönderen: 08.10.2003 - 21:10 |
|
|
|
|
SADE PILAV "Tavuk uzerine konur" |
|
|
1071 Mesaj -
|
|
|
GEREKLI MALZEME:
2 su bardagi pilavlik pirinc
4 kasik yag(margarin)
3 su bardagi su(etsuyu,yada tavuk suyu)
YAPILISI:1-Pirinc yikanir parmak dayanacak kadar sicak suda bir saat bekletilir.
2-Bir tencerede(tavada)pilav icin ayrilan yagin yarisi kizdirilir.Evvelce islanmis bulunan pirinc guzelce yikanir.
3-Bu suzgecten gecrilen pirincler kizgin yaga dokulur,tahta bir kasikla karistirilarak on dakika kadar kavrulur(tane tane olasiya kadar)
4-Icerisine uc bardak su (etsuyu,tavuk suyu)ilave edilir tuz konur afifce karistirilir.kaynamaya baslayinca alti kisilir.suyunu cekince pirincten biriki tane alinir dadilir (bazi pirincler daha fazla su istiyor)pismemisse su ilave edilir.ocak tan alinir.Kalan yag (margarin)eritilir uzerine gezdirilir bir iki kere karistirilir demlenmeye birakilir.
Not:Uzerine mutfak pecetesi kapatarak kapagini kapatin buhardan dolayi pirinc pilavinizin lapaya donmesini engeller.
Pilav yaparken: pilavin icine bir yemek kasigi limon suyu daha ayri bir lezzet katacaktir.
pilaviniz istediginiz gibi olmuyorsa sehriyeli yapin sehriye su oranin dengeler.
Pilav yaparken:1 bardak pirince 2 bardak su seklinde hesaplayin.En son bardagi yarim yapin veya bir eksik.Misal 3 bardak pirinc 5,bucuk bardak su gibi.
|
Gönderen: 08.10.2003 - 22:19 |
|
|
|
56 Mesaj -
|
|
|
Emirdag kardes dediklerini yaptim..
Su an hala ocakta pisiyor..
sey.. tavuklari ne yapayim
Veya ne zaman ekleyecegim
|
Gönderen: 08.10.2003 - 22:29 |
|
|
|
1071 Mesaj -
|
|
|
Tavugu kumesten yakalayacaksiniz.Sonra malum keseceksiniz (isterseniz diri diri haslayin garibani)sonra tuglerini yolacaksiniz.Ondan sonra icini temizleyin ve utun(dista kalan tugleri yakin)yikayin guzelce ,tuzlayip firina surun.(Uzerine jiletin kagidi kapatin ki cabuk pissin)tavuk suyunu cekince uzerini acin kizarsin.Sonrada pilavin uzerine koyun afiyetle yiyin.(Siz gidin tavukcudan veya lokantadan hazir tavuk alin uzerine koyup yeyin daha kolay olur.)Afiyet olsun.
|
Gönderen: 08.10.2003 - 22:36 |
|
|
|
56 Mesaj -
|
|
|
Yaw abla...
ben pilavin icinde de tavuk olsun istiyom.. sen ise bana tavugun kendi basina pisirilecegini yazmissin
PILAV TAVUKLU OLACAK
|
Gönderen: 08.10.2003 - 22:40 |
|
|
|
1071 Mesaj -
|
|
|
Pilavin ustune koyabilmeniz icin once pisirmeniz gerekiyor.Sonra isteye gore didikleyip icine koyun yada uzerine koyun.Siz bilirsiniz afiyet olsun.
|
Gönderen: 08.10.2003 - 22:43 |
|
|
|
730 Mesaj -
|
|
|
Webmaster sizmi gorevlisiniz bugun mutfakta
hmm iyide gider... bu yorgun gunun ardindan bir tavuklu pilav...
saygi selam ve dua ile..
|
Gönderen: 09.10.2003 - 01:33 |
|
|
|
1041 Mesaj -
|
|
|
Yahu, resmen iskence ediyonuz millete!
Aciktim breh..
Netcez simdi..
Nerden bulcez sabahin köründe etciyi, pilavciyi!
|
Gönderen: 09.10.2003 - 06:57 |
|
|
|
1071 Mesaj -
|
|
|
Sizde kendiniz yapacaksiniz artik kardes.Kolay gelsin.
|
Gönderen: 09.10.2003 - 07:03 |
|
|
ESLEM_NUR |
|
|
|
|
vebmaster kardes yardim istermisiniz... ana bir bak yemek yapacakmis himmmmmmm tarifi vermek lazim simdi
buyur kardes oku
oncelikle tavugu parcalara ayir ve dudukluye kapat.pismeye birak.sonra ayri bir kapta pirinci yikayip tencerede kavur.aman ha kisik atesde .eger tavuk pisti pirincde kavrulduysa ise koyulalim...
pirinci guzelce bir firin tepsisine heryerini kapatacak sekilde yayalim uzerinede tavugu yayalim,sonra tavugu hasladigimiz sudan uzerine dokelim biraz baharat biraz,tuz(ha unutmadan tavugu haslarken tuz eklemeyi unutmayin)sonra uzerine biraz nane.. firina surelim pistikten sonra alalim ve afiyetle yiyelim..
notPiserken cok su emdigi icin dikkatlica takaip edelim suyunu cektigi zaman tavugu hasladigimiz sudan uzerine dokelim...
hadi afiyet bal seker olsun...
Mesaj 1 kez düzenlendi. En son ESLEM_NUR tarafından, 10.10.2003 - 06:48 tarihinde.
|
Gönderen: 10.10.2003 - 06:47 |
|
|
Şu an Yok üye ve 1770 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
16977 üye ile 13.07.2024 - 11:50 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.
[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye] |
|
|
|
Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve
afiyet dolu ömür dileriz:
bidenem2727 (51), seyma köse (32), Frankfurtlu (58), Rahmetli (54), adem hoca (39), Fatihcrs (39), miractas (52), kadir isik (57), semiz55 (50), huseyinkoymen (54), a.zade (46), burakcan42 (47), YETÝMKIZ (38), demir19 (48), Yusuf KALE (64), enis1616 (34), m.tarik (23), a.erbil (50), cerdogan53 (38), sefaköylü (61), cihat78 (33), dursuni (40), ademylmz (62), Eternity (50), fatmas (35), rayiha (44), metinyuksel (42), biat (48), MuhammedBurak (57), atahoca (43), nsarikilic (85), nurleyla (61), ercomert (66), yselimk (47), salipazari_55 (47), mukreminabi (59), yaman55 (53), hanedar (53), serwtac (51), zeycan.T (48), Hamdi SEM&Yacut.. (50), nurcemalin55 (45), suyuti (46), kayýpcicek (39), kobra28 (50), z_ates (49), a_hisar (35), nihade (49), Sehle (53), hacer (50), Ayhan75 (50), meliksah (), s_mavus (49), gulum58 (39), delikanli55 (49), masterkan84 (41), Safiye_ (43), aktas1 (45), rahmana_kulum (41), nuraniyüz (37), nevra_nevra (37), mbildir (53), mg_ali61 (41), fatmasurek (50), cemalettin (44), beylik (46), tiryakiyim (55), oliverim (48), ibrahimer (61), ahmetmeydan&yac.. (32), gezgintas (33), emrullahasik (42), inces (63), ahmetzg (32), halvet (59), werker (57), meliksahgazi (45), hizan (53), halit 2 (), EFSU (41), esnur@ (38), tutukluyurek1 (43), kadir.46 (50), akin (56), Abdulaziz1 (57), arslan71 (54), hakan252525 (48), abdulvekil (41), celalim (43), cingirt (45), ahmethira (61), atasever (35), syfbeyhan (47), bladenfr (53), Bulduklu (53), zeynep73 (52), ülkücü genc 67 (41), ruhat (41), kubi187 (36), ateþ_su (44), Hanedaroglu (53), 0455 (49), uveyk (52), yesevi06 (49), civansirli (65), Yusuf 55 (43), sehid_2000 (42), carizma55 (45), ismail61 (50), kazakh65 (60), inansumer (47), miro_can (45), mavibirölüm (41), Tuncay20 (48), Cennetim (34), KIVILCIM (59) |
|
|
|
|
|