0
0
0
0
Forum Giris Giris Üyeler Ekibimiz Arama
Toplam Forum: 69     ***     Toplam Konu: 30100     ***     Toplam Mesaj: 148193
  
  Beni hatırla
Forum Anasayfa » A I L E / E Ğ İ T İ M / S A Ğ L I K » MUTFAK & EV İŞLERİ » Hamsi Yemekleri!

önceki konu   diğer konu
1 okunmamış mesaj mevcut (Acik)
Sayfa (1): (1)
Gönderen
Mesaj
Muhtazaf su an offline Muhtazaf  
Hamsi Yemekleri!
Moderator


4254 Mesaj -
HAMSÝ YEMEKLERÝ
Hamsili Pilav
Malzemeler:
1 kg hamsi
yarým kg pirinç
3 adet orta büyüklükte soðan
2 kahve fincaný kuþüzümü
1 tatlý kaþýðý karabiber
1,5 kahve fincaný çamfýstýðý
1 su bardaðý ayçiçek yaðý
Yeteri kadar tuz
yarým su bardaðý zeytinyaðý
3 su bardaðý su
300 grtereyaðýagladaha azda olabilir)
Yapýlýþý:
Ýnce ince doðranmýþ soðanlar yarým su bardaðý zeytinyaðýnda pembeleþlinceye kadar kavrulur. Ýyice yýkanmýþ ve süzülmüþ pirinç,çamfýstýðýyla birlikte soðanýn içine katýlýr. 2-3 dk. kavrulduktan sonra 3 su bardaðý sýcak su ve tereyaðý katýlýr tencerenin kapaðý örtülerek pilav piþirilir. Diðer tarafta hamsiler kýlçýklarýndan ayrýlarak fileto haline getirilir. Ayçiçek yaðý tavaya boþaltýlýp kuvvetli ateþte kýzdýrýlýr ve hamsiler kýzartýlýr. Kýzarmýþ hamsilerin yarýsý tencerenin dibine sýrayla dizilir. Piþen henüz dinlendirilmemiþ durumdaki pilava kuþüzümü katýldýktan sonra hafif karýþtýrarak pilav hamsilerin üstüne boþaltýlýr. Pilavýn üstüne de kalan hamsiler dizildikten sonra tancerenin kapaðý örtülerek pilav kývýlcým ateþinde veya çok hafif ateþte 15 dk. dinlenmeye býrakýlýr. Sonra; ters çevrilerek servis tabaðýna boþaltýlýr ve sýcak sýcak servis yapýlýr.
Hamsi Bugulama
(4 Kiþilik)
Malzeme:
500 Gr. Hamsi
1 adet iri olgun domates
2 demet taze soðan
1/2 demet maydanoz
1 adet limon
1 kahve fincaný zeytinyaðý
Tuz
Karabiber
Yapýlýþý:
Hamsiler kafalarý koparýlýp kýlçýklarý çýkarýlarak fileto olarak ayýklanýr, yýkayýp durulanýr. Bir kabýn içine yeterince tuz, karabiber, ince kýyýlmýþ maydanoz ve taze soðanlarý koyup karýþtýrýn. Küçük doðranmýþ domatesleri üstüne yayýn. Durulanmýþ hamsileri içine katýp harmanlayýn. Karýþýmý 15 dakika kadar oda ýsýsýnda beklettikten sonra yayvan bir tepsiye serin. Kalan harcý üzerine yayýn. Limonu ince dilimler halinde kesip üstüne dizin. Zeytinyaðýný gezdirip kapaðýný kapatýn. 15 dakika kadar hafif ateþte piþrdikten sonra sýcak olarak servis yapýn. Hamsi buðulama 2 gün kadar buzdolabýnda saklanabilir. Buzdolabýnda saklanmýþ buðulamayý ýsýtýp tekrar sýcak servis yapabilirsiniz.
Buðulamaya uygun diðer balýklar: Sardalya
Hamsi Çorbasý
(4 Kiþilik)
Malzeme:
100 Gr. Hamsi
1 adet iri olgun domates
1 adet kuru soðan
1 demet maydanoz
1 çorba kaþýðý un
1 çorba kaþýðý tereyaðý
4 su bardaðý su
Tuz
Karabiber
Yapýlýþý:
Hamsileri, kafalarýný kopararak ve kýlçýklarýný çýkararak fileto halinde ayýklayýnýz; yýkayýp durulayýnýz ve 1 cm uzunluðunda parçalar halinde kesiniz. 5 dakika kadar 4 bardak tuzlu suda haþlayýnýz. Haþlanmýþ hamsileri suyunu süzüp kenara alýnýz. Bu suyu daha sonra kullanacaðýnýzdan dökmeyiniz. Domatesin kabuðunu soyup rendeleyiniz. Soðaný da rendeleyiniz.
Tereyaðýný tavada eritip unu kavurunuz. Rendelenmiþ domates ve soðaný ilave edip birkaç dakika çeviriniz. Beklettiðiniz suyu ilave ediniz. Su kaynamaya yaklaþýnca hamsileri ve kýyýlmýþ maydanozu ilave edip 5 dakika daha piþiriniz. Sýcak servis yapýnýz.
Notlar:
1. Bu çorba da tipik bir Trabzon yemeðidir.
2. Arzu edenler, çorbaya limon sýkabilirler.
Hamsi Diblesi
(4 Kiþilik)
Malzeme:
500 gr iri hamsi
250 gr pirinç (1 su bardaðýndan 1 parmak fazla)
5 adet karalahana yapraðý
1 çay bardaðý kýyýlmýþ maydanoz
1 adet kuru soðan
2 çay kaþýðý karabiber
2 çorba kaþýðý tereyaðý
Tuz
Yapýlýþý:
Hamsileri kafalarýný kopararak, býçak kullanmadan temizleyin. Kýlçýklarýný çýkararýp fileto haline getirin. Bilahare bir kaba alýn ve bol su ile kanlarý tamamiyle gidinceye kadar yýkayýn. Lahana yapraklarýný ince ince kýyýp pirinçle ve maydanozla harmanlayýn. Tuz ve karabiber ilavesiyle tadlandýrýn. Tereyaðýný tavada eritip soðaný kavurun. Pirinçli lahanayý ekleyip karýþtýrýn. Tencereye karýþýmýn yarýsýný koyun. Hamsi filetolarýn yarýsýný açarak karýþýmýn üstüne serin. Kalan karýþýmý üzerine ilave edin. Onun da üstüne kalan hamsi filetolarý açarak dizin. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ekleyip orta ateþte piþirin. Sýcak servis yapýn.
Not: Dibleye istenirse 1 çorba kaþýðý çanm fýstýðý ilave edilebilir, daha güzel bir tad verir.
Hamsi Dolmasý-1
(4 Kiþilik)
Malzeme:
500 Gr. Ýri hamsi
2 adet kuru soðan
1 demet maydanoz
½ çay bardaðý sývý yað
Tuz
Karabiber
Yapýlýþý:
Hamsiler kafalarý koparýlýp kýlçýklarý çýkarýlarak fileto olarak ayýklanýr, yýkayýp durulanýr. Her iki tarafý tuzlanýr ve biberlenir. Soðanlar ince halkalar halinde doðranýr; tuz ve karabiber serpilip biraz ovulur. Ýnce kýyýlmýþ maydanozlar karýþýma katýlýp iyice karýþtýrýlýr. Ayýklanmýþ bir hamsinin üzerine harçtan bir miktar konarak üstü diðer bir hamsiyle kapatýlýr ve hamsiler hafif yaðlanmýþ bir tepsiye dizilip sývý yaðýn kalaný üzerine dökülür ve 150OC sýcaklýða ayarlanmýþ fýrýnda 40 dakika kadar piþirilir. Sýcak veya ýlýk servis yapýlýr.
Not: Hamsi dolmanýn bir de yaðda kýzartýlaný vardýr.
Bakýnýz "HAMSÝ DOLMA-2".
Hamsi Dolmasý-2 (Hamsi Kuþgöz kırpma
(4 Kiþilik)
Malzeme:
500 Gr. Ýri hamsi
2 adet kuru soðan
1 demet maydanoz
Yeterince un
2 yumurta
Yeterince sývý yað
Tuz
Karabiber
Yapýlýþý:
Hamsiler kafalarý koparýlýp kýlçýklarý çýkarýlarak fileto olarak ayýklanýr, yýkayýp durulanýr. Her iki tarafý tuzlanýr ve biberlenir. Soðanlar ince halkalar halinde doðranýr; tuz ve karabiber serpilip biraz ovulur. Ýnce kýyýlmýþ maydanozlar karýþýma katýlýp iyice karýþtýrýlýr. Ayýklanmýþ bir hamsinin üzerine harçtan bir miktar konarak üstü diðer bir hamsiyle kapatýlýr ve her iki tarafý iyice unlanýr ve çýrpýlmýþ yumurtaya bulanýr. Sývý yað bir tavada iyice kýzdýrýldýktan sonra hazýrlanmýþ hamsi dolmalar yaðýn içine konup her iki yüzü çevrilerek kýzartýlýr. Sýcak servis yapýlýr.
Not: Kýzartma iþlemi esnasýnda özellikle hamsiyi çevirirken çok dikkat etmek gerekir, daðýlabilir.
Hamsi Ekþilisi
(4 Kiþilik)
Malzeme:
1 kg. Hamsi
250 gr. yeþil biber
3 adet domates
2 adet limon
4 diþ sarýmsak
1 demet maydanoz
5 adet kuru soðan
1 çay kaþýðý karabiber
1 su bardaðý zeytinyaðý
Tuz
Yapýlýþý:
Hamsileri, kafalarýný kopararak ve kýlçýklarýný çýkararak fileto halinde ayýklayýnýz; yýkayýp durulayýnýz. Soðanlarý ince kýyýp zeytinyaðýnda pembeleþinceye kadar kavurunuz. Biberleri enlemesine kesip ilave ediniz. 2 domatesi küp þeklinde keserek ilave ediniz. Maydanozu ince doðrayýnýz. Sarmýsaklarý küçük parçalar halinde kesiniz. Karýþýma iave ediniz. Tuz ve karabiberini de koyunuz. 2-3 dakika çevirip fýrýndan indiriniz. Fýrýn tepsisine hamsilerin yarýsýný derileri tepsiye gelecek tarzda diziniz.
Üzerlerine karýþýmý döküp onun da üzerine kalan hamsileri, derileri yukarý bakacak tarzda diziniz. Ayýrdýðýnýz domatesi ve limonun birini halkalar halinde kesip hamsilerin üzerine dekoratif bir þekilde diziniz. Diren limonu sýkýp suyunu tepsiye ilave ediniz. 160-180oC fýrýnda 30 dakika piþirip soðumaya bvýrakýnýz. Soðuk servis yapýnýz.
Not: Bu yemek tipik bir Rize yemeðidir.
Hamsi Fýrýn
(4 Kiþilik)
Malzeme:
1 kg hamsi
2 adet domates
1 adet limon
sývý yað
tuz
Yapýlýþý:
Hamsileri kafalarýný kopararak ve içlerini baþ parmaðýnýzla temizleyiniz. Kýlçýklarýný çýkarýp fileto haline getiriniz ve kapatýnýz. Fýrýn tepsisini hafifce yaðlayýp hamsileri aralarýnda boþluk kalmayacak tarzda bir ters, bir düz diziniz. Domatesleri ve limonu ince halkalar halinde doðrayýnýz. Balýklarý tuzladýktan sonra üzerlerine domates ve limonlarý eþit aralýklarla diziniz.
180oC’a ýsýtýlmýþ fýrýnda 25-30 dakika kadar piþiriniz. Sýcak servis yapýnýz.
Not: Hamsiler fýrýnda iken zaman zaman kurumamasý için kontrol ediniz. Eðer kuruyorsa ki bu hamsilerin yaðsýz olmasýndan kaynaklanýr, üzerlerine hafifce sývý yað gezdiriniz.
Hamsi Güveç
(4 Kiþilik)
Malzeme:
½ kg hamsi
2 adet domates
2 adet yeþil biber
1 adet patates
¼ bað pazý (veya ýspanak)
1 çay bardaðý mýsýr unu
1 adet yumurta
1 adet kuru soðan (veya mevsiminde ½ demet taze soðan)
2 su bardaðý su
1 kahve fincaný zeytinyaðý
tuz
Yapýlýþý:
Hamsileri, kafalarýný kopararak ve kýlçýklarýný çýkararak fileto halinde ayýklayýnýz; yýkayýp durulayýnýz. Domatesleri küp þeklinde, biberleri de çekirdek yataklarýný çýkarýp enine doðrayýn. Patatesleri rendeleyin. Temizlenmiþ pazýyý iki dakika kadar haþlayýp süzgece alýnýz ve ince ince doðrayýnýz. Soðaný ince kýyýnýz. Tüm malzemeyi geniþ bir kapta harmanlayýp iki su bardaðý su ilave ediniz ve bilahare toprak güvece baþaltýnýz. 160-180oC fýrýnda 40 dakika piþiriniz. Sýcak servis yapýnýz.
Not: Bu yemek Doðu Karadeniz’e özgüdür.
Hamsi Köftesi
(4 Kiþilik)
Malzeme:
½ kg hamsi
2 kahve fincaný un
1 demet maydanoz
1 çay kaþýðý kuru nane
1 çay kaþýðý kekik
1 adet kuru soðan
2 adet yumurta
Sývý yað (yeterince)
tuz
karabiber
sumak
Yapýlýþý:
Hamsileri, kafalarýný kopararak ve kýlçýklarýný çýkararak fileto halinde ayýklayýnýz; yýkayýp durulayýnýz. Bilahare çok küçük parçalara doðrayýnýz. Maydanozlarý ince kýyýnýz. Soðanlarý rendeleyiniz. Ýçine diðer malzemelerle birlikte doðranmýþ hamsileri koyup iyice harmanlayýnýz. Yumurtalarý çýrpýp ilave ediniz ve tekrar karýþtýrýnýz (Mutfak robotunuz varsa karýþtýrma iþlemini orada yapabilirsiniz). Harmanlanmýþ malzemeyi küçük toplar halinde yoðurunuz. Kýzgýn yaðda çevirerek kýzartýnýz. Sýcak servis yapýnýz.
Not: Bu yemek Orta ve Doðu Karadeniz’e özgüdür.
Hamsi Mücver
(4 Kiþilik)
Malzeme:
250 Gr. hamsi
2 adet iri patates
2 adet yumurta
1 tutam dereotu
1 su bardaðý un
Sývý yað (Zeytinyaðý olabilir)
Tuz
Karabiber
Yapýlýþý:
Hamsileri kafalarýný koparýp kýlçýklarýný çýkararak fileto olarak ayýklayýn, yýkayýp durulayýn. Ýkiye ayýrýp her iki tarafýný tuzlayýn ve her filetoyu tekrar ikiye bölün. Patatesleri soyup ince rendeleyin, sýkýp suyunu çýkarýn. Rendelenmiþ patatesleri bir kaba alin ve önce yumurtalarý ilave edip iyice karýþtýrýn. Sonra sýrasý ile unu, ince kýyýlmýþ dereotunu, hamsiyi, tuz ve karabiberi ilave edip tekrar karýþtýrýn. Tavada sývý yaðý iyice kýzdýrýn. Çorba kaþýðý ile karýþýmý yaða dökün ve mümkün olduðu kadar yassýlaþtýrýn. Bir yüzü kýzardýktan sonra diðer yüzünü çevirerek kýzartýn. Bu iþlemi karýþýmýn tamamý bitene kadar tekrarlayýn. Kýzarmýþ mücverleri kaðýt havlu serilmiþ servis tabaðýna alýn. Sýcak servis yapýn.
Not: Daha hafif olmasýný istiyorsanýz, karýþýmýn tamamýný yaðlanmýþ tepsiye döküp 180 C ýsýtýlmýþ fýrýnda da piþirebilirsiniz.
Hamsi Sarma
(4 Kiþilik)
Malzeme:
400 Gr. hamsi
1 demet karalahana
4 adet taze soðan
1 demet maydanoz
2 çorba kaþýðý sývý yað
Tuz
Kýrmýzý biber
Karabiber
Yapýlýþý:
Hamsileri kafalarýný koparýp kýlçýklarýný çýkararak fileto olarak ayýklayýn, yýkayýp durulayýn. Her filetoyu ikiye ayýrýp tuzlayýn. Bir tencerede karalahana yapraklarýný tuzlu suda yumuþayýncaya kadar kaynatýn. Çýkarýp sap ve damarlarýný kesin. Diðer bir kapta ince kýyýlmýþ taze soðanlarý, kýyýlmýþ maydanozu, tuz, karabiber ve kýrmýzý biberi karýþtýrýp yumuþayýncaya kadar ovun ve 2 çorba kaþýðý sývý yaðý ilave edip karýþtýrýn. Içine hamsileri ekleyin. Karýþýmý karalahana yapraklarýna yeleþtirip azar miktarda margarin koyup kenarlarý da kapanacak tarzda rulalar haline getirin. Rulolarý aralarýnda boþluk kalmayacak tarzda fýrýn tepsisine dizin ve üzerlerine fýrça ile sývý yað sürün. 180 C’ta 20 dakika kadar fýrýnlayýn. Sýcak olarak servis yapýn.
Hamsi Tatlýsý
(4 Kiþilik)
Malzeme
250 gr. hamsi
250 gr. un
5 adet yumurta
2 su bardaðý su
1 çay kaþýðý zeytinyaðý
¼ limonun suyu
tuz
1 su bardaðý zeytinyað
½ fincan yeþil fýstýk
½ fincan fýndýk
Jöle malzemesi:
1 adet muz
1 adet portakal
100 gr ahududu
1 adet kýrmýzý elma
1 adet þeftali
2 su bardaðý su
300 gr. þeker
Þerbet malzemesi:
½ kg toz þeker
2 su bardaðý
1 çay kaþýðý limon suyu
Yapýlýþý:
Hamsileri, kafalarýný kopararak ve kýlçýklarýný çýkararak fileto halinde ayýklayýnýz; yýkayýp durulayýnýz. Su kaynama noktasýna geldiðinde un ve tuz ilave ederek sürekli karýþtýrýnýz. Yaklaþýk 7 dakika kaynadýktan sonra bir iki damla zeytinyaðý gezdirip çeyrek limonun suyunu ekleyiniz. Bir iki dakika karýþtýrdýktan sonra ateþten indirip soðumaya býrakýnýz. Hamur ýlýyýnca yumurtalarý kýrýp yoðurun ve hamuru cevizden küçük parçalara ayýrýnýz. Ýçlerine hamsi filetolarýný birer birer yerleþtirip hamurlarý kapatýnýz. Hamurlu hamsileri zeytinyaðýnda pembeleþinceye kadar kýzartýnýz. Þurubu hazýrlayýnýz. Kýzarmýþ hamsili hamurlarý atýp 5 dakika kadar bekletiniz ve bilahare tepsiye diziniz. Muz hariç diðer meyveleri kabuklarýný ile birlikte küçük parçalara kesiniz ve çekirdeklerini ayýklayýnýz ve bir kapta birleþtiriniz. Buna soyulup dilimlenmiþ muzlarý ilave ediniz. Su ve þeker ilave ederek piþiriniz. Hazýrlanan jöleyi hamsili hamurlarýn üzerine dökünüz. Yarým saat bekletip soðuk servis yapýnýz.
Notlar:
1. Bu bir tipik bir Rize tatlýsýdýr.
2. Böylece hamsinin yapýlmadýk hiçbir yemeði kalmadý.
Hamsi Tava-1
(4 Kiþilik)
Malzeme:
800 gr-1 kg iri hamsi
Un
Tuz
Kýzartma yaðý
Yapýlýþý:
Hamsileri kafalarýný kopararak, býçak kullanmadan temizleyin. Baþ parmaðýnýzýnla karnýný kuyruða kadar yarýp kýlçýklarýný çýkarýn. Bilahare bir kaba alýn ve bol su ile kanlarý tamamiyle gidinceye kadar yýkayýn. Hamsi filetolarý kapatýn ve tuzlayýp bir tarafta 10-15 dakika dinlendirin. Tavada yaðý iyice kýzdýrýn. Hamsileri una bulayýn ve fazla unu atmak için hafifce silkeleyip tavaya kuyruklarý tavanýn içine, koparýlmýþ baþ kýsýmlarý tavanýn dýþýna gelecek tarzda ve birbirlerine temas edercesine dizin. Bir tarafý kýzarmýþ balýklarý, önce tavanýn yaðýný süzüp tavanýn kapaðý marifetiyle ters çevirin. Yaðý tavaya iade edip öbür taraflarýný da kýzarýn. Sýcak servis yapýn.
Notlar:
-Balýklarý kýzartmak için zeytinyaðýný tercih edin.
-Balýklarý daire tarzýnda dizmek zor gelebilir. Bu yalnýz görüntü içindir. Balýklarý teker teker tavaya yerleþtirip maþa ile de çevirebilirsiniz.
-Yaðýn kýzgýn olmasýna dikkat edin.
-Hamsiyi tavaya çok miktarda koymayýn. Yaðý soðutur ve aþýrý yað emmesine neden olur.
Hamsi Tava-2
(4 Kiþilik)
Malzeme:
800 gr-1 kg iri hamsi
Mýsýr unu
Tuz
Zeytinyaðý
Yapýlýþý:
Hamsileri kafalarýný kopararak, býçak kullanmadan ve kýlçýklarýný çýkartmadan temizleyin. Bilahare bir kaba alýn ve bol su ile kanlarý tamamiyle gidinceye kadar yýkayýn. Hamsileri tuzlayýp bir tarafta 10-15 dakika dinlendirin. Tavada yaðý iyice kýzdýrýn. Hamsileri mýsýr ununa bulayýn ve fazla unu atmak için hafifce silkeleyip tavaya serbest bir þekilde ve azar azar dizin. Bir tarafý kýzarmýþ balýklarý maþa ile ters çevirip öbür taraflarýný da kýzartýn. Sýcak servis yapýn.
Notlar:
-Mýsýr unu balýða çok hoþ bir gevreklik verir. Bu nedenle kýlçýklarý çýkarýlmadan piþirilmesi ve böylece yenmesi tavsiye olunur.
-Mýsýr unu fazla yað emmeyeceði için kaðýt havluya gerek yoktur.
-Yaðýn kýzgýn olmasýna dikkat edin ve yaðý soðutmamak için hamsileri azar azar tavaya koyun.
Hamsi Tuzlama
(4 Kiþilik)
Malzeme:
500 gr iri hamsi
tuz( diþli sanayi tuzu)
Yapýlýþý:
Hamsileri yýkayýp pullarýný býçak kullanmadan dikkatlice ayýklayýn. Ensesinden tutup kafalarýný koparýn ve baþparmaðýnýz yardýmýyla karýnlarýný temizleyin. Temizlenmiþ balýklarý iyice yýkayýn ve kýlçýklarýný ayýklayýp iki parça fileto haline getirip kapatýn. Tuzlama yapacaðýnýz miktara baðlý olarak bir teneke veya cam kavanoz temin edin.Kabýn dibine yaklaþýk bir santim kalýnlýðýnda tuz yayýn. Tuzun üzerine kapatýlmýþ filetolarý bir ters bir yüz olarak dizin. Üzerlerini tuz ile örtün ve tekrar filetolarý bir ters bir düz dizip üzerlerini tuzla örtün. Balýklar bitinceye kadar bu iþlemi tekrarlayýn. Son olarak üstüne bir tabak veya tahta koyup onun üzerine de aðýrlýk (örneðin temiz bir taþgöz kırpma koyun. Filetolar, eðer buzdolabýnda saklanacaksa 1 haftada hazýr olur. Servis yapmadan önce tuzlamalarý yýkayýn ve iki saat elma sirkesinde bekletin. Üzerine zeytinyaðý limon sýkýn.
Notlar:
-Hamsileri fileto çýkarmadan ve kafasýný koparmadan, solungaçlarýndan tutup karnýný yarmadan temizlemek te mümkündür. Bu durumda tuz balýk eti ile fazla temas etmiyeceði için daha lezzetli olur. Ancak balýklarýn kafalarýný taþla ezmek gerekir.
-Sofra tuzu yerine iri çekilmiþ sanayi tuzu kullanýlmasý tavsiye olunur.
-Tuzlama 15 günden fazla saklanacaksa salamurasýný 15 günde bir yenilemek gerekir.
Bu yemeðe uygun diðer balýklar: Sardalya
Kiremitte Hamsi
(4 Kiþilik)
Malzeme:
½ kg. Hamsi
1 adet limon
3 adet yeþil biber (acý olmasýn)
10 adet defne yapraðý
2 adet domates
½ demet maydanoz
½ çay bardaðý zeytinyaðý
Tuz
Karabiber
Yapýlýþý:
Hamsileri, kafalarýný kopararak ve kýlçýklarýný çýkararak fileto halinde ayýklayýnýz; yýkayýp durulayýnýz. Kapatýp bütün balýk haline getiriniz. Domatesleri küp þeklinde, yeþilbiberleri de çekirdek yeteklerýný çýkarýp önce boyuna, bilahare her þeridi üç parçaya kesiniz. Limonu ikiye böldükten sonra ince dilimler halinde doðrayýnýz. Maydanozu da ince doðrayýnýz. Kiremite sýrasýyla hamsi,domates, biber, dilimlenmiþ limon ve defne yaraðýný diziniz. Üstlerine zeytinyaðýný döküp maydanozlarý serpiniz. 160-180oC’taki fýrýnda 30 dakika piþiriniz. Sýcak servis yapýnýz.
Notlar:
1. Bu çorba da tipik bir Doðu karadeniz yemeðidir.
2. Arzu edenler zeytinyaðý yerine tereyaðý kullanabilirler. Daha lezzetli ancak daha aðýr olur.
Gönderen: 29.12.2008 - 13:44
Bu Mesaji Bildir   Muhtazaf üyenin diger mesajlarini ara Muhtazaf üyenin Profiline bak Muhtazaf üyeye özel mesaj gönder Muhtazaf üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Pozisyon - İmzalar göster
Sayfa (1): (1)
önceki konu   diğer konu

Lütfen Seçiniz:  
Şu an Yok üye ve 1683 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
16977 üye ile 13.07.2024 - 11:50 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.

[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye]
Dogum Gününüzü Tebrik Ederiz    Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu ömür dileriz:
33mya (63), turkishdanger (36), LeeNa (56), avara (34), @KIN (43), Sedat KAYHAN (61), burcuburcu (49), emelim (52), yahia (49), huzur (52), nazarboncuð.. (44), fettah (42), asafusta (41), Selim54 (35), excelleron (53), SeHZaDeM (34), sofiumit (41), remzi82 (54), iskender_1 (44), Ibrahim_Kerim (43), ÝSU (31), sadozaydin (38)
Son 24 saatin aktif konuları - Top Üyeler
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 1.10134 saniyede açıldı   

Reklamlardan
RAVDA sitesi
hiçbir şekilde
sorumlu değildir.