0
0
0
0
Forum Giris Giris Üyeler Ekibimiz Arama
Toplam Forum: 69     ***     Toplam Konu: 30100     ***     Toplam Mesaj: 148193
  
  Beni hatırla
Forum Anasayfa » A I L E / E Ğ İ T İ M / S A Ğ L I K » MUTFAK & EV İŞLERİ » Taze balık, yoğurtla iyi gider...

önceki konu   diğer konu
1 okunmamış mesaj mevcut (Acik)
Sayfa (1): (1)
Gönderen
Mesaj
Maksat kelam olsun su an offline Maksat kelam olsun  
Taze balık, yoğurtla iyi gider...
1463 Mesaj -



Hamilelik ve emziklilik dönemindeki kadýnlarýn gerek kendi saðlýklarý gerekse bebeðin normal geliþimi açýsýndan haftada en az 3-4 kez balýk tüketmeleri gerekiyor.


Saðlýk Bakanlýðý'ndan yapýlan yazýlý açýklamada, balýðýn protein içeriði bakýmýndan oldukça zengin bir besin olduðu, balýk etinin yumurta, et, süt gibi iyi kaliteli protein kaynaklarýndan olduðu ve yüzde 18-20 oranýnda protein içerdiði kaydedildi. Balýk eti proteinlerinin, sindirim enzimleri tarafýndan kolayca parçalandýðý, bu nedenle vücudun bu proteinlerden faydalanma oranýnýn yüksek olduðu ifade edilerek, balýk etinin, kemik geliþimi, gözün deðiþik ýþýk durumlarýnda görebilmesinde ve baðýþýklýk sisteminin güçlendirilmesinde etkili olduðu belirtildi.

Satýn alýrken ve piþirirken...


Balýk satýn alýrken, gözlerinin parlak ve lekesiz, solungaçlarýnýn kýrmýzý pembe, pullarý ve yüzgeçlerinin diri, derisinin gergin ve sert, anüs kýsmýnýn sýký þekilde kapalý, karýn kýsmýnýn sert ve esnek, yýrtýksýz ve kabarýksýz olmasýna, özen gösterilmelidir.

Konserve balýk satýn alýrken etiket bilgisi okunmalý, son kullanma tarihi, Tarým ve Köy Ýþleri Bakanlýðý'ndan üretim/ithalat izni bulunmasýna, kutuda delik, hasar veya bombeleþme olmamasýna dikkat edilmelidir.

Taze balýklar satýn alýndýktan sonra 2 saatten fazla oda sýcaklýðýnda bekletilmemeli, piþirilinceye kadar pullarý ve içi hemen temizlendikten, yýkanýp, iyice kurulandýktan sonra uygun bir kapta buzdolabý ýsýsýnda muhafaza edilmelidir. Balýklarýn buzdolabý ýsýsýnda 1-2 gün, derin dondurucuda ise 3-6 ay saklanmasý uygundur.

Balýk piþirmede en uygun ve saðlýklý yöntemler buðulama, haþlama veya yaðsýz tavada piþirmedir. Kýzartma yöntemi balýðýn besin deðerinin azalmasýna ve kanserojen maddelerin oluþumuna neden olduðundan tercih edilmemelidir.

Halk arasýnda balýk ile yoðurdun bir arada tüketiminin zehirlenmeye neden olacaðýna dair yanlýþ bir kaný bulunmaktadýr. Oysa ki, balýk ve yoðurdun her ikisinin de taze olmasý durumunda bir arada tüketiminin herhangi bir sakýncasý yoktur
Gönderen: 26.03.2008 - 07:44
Bu Mesaji Bildir   Maksat kelam olsun üyenin diger mesajlarini ara Maksat kelam olsun üyenin Profiline bak Maksat kelam olsun üyeye özel mesaj gönder Maksat kelam olsun üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Pozisyon - İmzalar göster
Sayfa (1): (1)
önceki konu   diğer konu

Lütfen Seçiniz:  
Şu an Yok üye ve 1757 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
16977 üye ile 13.07.2024 - 11:50 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.

[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye]
Dogum Gününüzü Tebrik Ederiz    Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu ömür dileriz:
33mya (63), turkishdanger (36), LeeNa (56), avara (34), @KIN (43), Sedat KAYHAN (61), burcuburcu (49), emelim (52), yahia (49), huzur (52), nazarboncuð.. (44), fettah (42), asafusta (41), Selim54 (35), excelleron (53), SeHZaDeM (34), sofiumit (41), remzi82 (54), iskender_1 (44), Ibrahim_Kerim (43), ÝSU (31), sadozaydin (38)
Son 24 saatin aktif konuları - Top Üyeler
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 1.60759 saniyede açıldı   

Reklamlardan
RAVDA sitesi
hiçbir şekilde
sorumlu değildir.